Állandó rendőri felügyelet « Bajai TV

Állandó rendőri felügyelet

Új rendőrségi őrszobát alakítottak ki a városi piac területén. A bajai kapitányság kezdeményezésére három hónappal ezelőtt vetődött fel az ötlet, hogy vásárnapokon a közbiztonság és a hatékonyság növelése érdekében állandó rendőri jelenlétet biztosítsanak. Az új irodában bármilyen panasz esetén azonnal lehet rendőri segítséget kérni.

A kulcsok átadásával hivatalosan is birtokba vették a bajai rendőrség munkatársai az új helyiséget. Fercsák Róbert alpolgármester szerint az önkormányzat régi vágya teljesült az új létesítménnyel, amely egyben a rendőrséggel való jó kapcsolatot is szimbolizálja.

Fercsák Róbert alpolgármester, Baja:
A visszatartó erőnek nagyon nagy jelentősége van a bűncselekmények elkövetése terén. Az állandó rendőri jelenlét, pusztán az a tény, hogy itt egy ilyen iroda létezik, illetve a tömegben egyenruhás rendőr sétál, abszolút eredményes lesz.

Eddig piacnapokon két rendőr teljesített szolgálatot, akik folyamatosan járőröztek a tömegben. Ezentúl az új irodában is lesz állandó rendőri jelenlét, így bármilyen panasz esetén azonnal lehet intézkedni.

András István kapitányságvezető, Bajai Rendőrkapitányság:
Nagyon sok lakos részt vesz a piacon és nagyon sok idős ember is megfordul itt, és az idősek védelmében, az itt árusítók védelmében, az itt vásárlók védelmében úgy gondoltuk, hogy közelebb kell kerülni a lakossághoz, nem elég portyázni, nem elég közöttük lenni, egy épületre is szükség van, ahol fogadjuk a panaszaikat, észrevételeiket és ahol különböző szóróanyagokat tudunk rendelkezésükre bocsátani az ő saját védelmük érdekében.

Az új irodahelyiséget a kommunális szolgáltató létesítette a saját épületében.

Korsós János ügyvezető igazgató, Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.:
Egy gondolatébresztő felvetés volt, hogy mi lenne, ha kialakítanánk itt egy ilyen jellegű irodát, ugyanakkor nem csak azt csináltuk meg, hogy kialakítottuk ezt az irodát, ami látható volt, azt gondolom, itt a képeken, egészen jól sikerült, hanem az itt dolgozók élet- és munkakörülményeit is javítottuk olyan módon, hogy az egész épülettömböt felújítottuk belülről, de még nincs vége ezzel a dolognak, kívülről is fogunk rá áldozni.

A várakozások szerint az új iroda szükség esetén a gyorsabb rendőri intézkedést és a közbiztonság érzetének növekedését is szolgálja majd.

Print Friendly, PDF & Email

0 Bejegyzés

Tedd meg az első bejegyzést!

Kommentáld ezt a bejegyzést!

 

%d blogger ezt szereti: