Ilyen sem volt még Baján

  • június 15, 2017
  • Sport
  • Ilyen sem volt még Baján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Sporttörténelmi pillanat lesz a hétvégén Baján. Az eddigi legrangosabb tenisz versenyt rendezik ugyanis a városunkban, vasárnaptól egy 25 ezer dollár összdíjazású nemzetközi női viadal lesz látható a bajai tenisz központban. A hat napos megmérettetés döntőjét jövő héten szombaton bonyolítják le a szigeti salakos pályán.

 

 

 

Nemzetközi tornának adhat otthont Baja. A Magyar Tenisz Szövetség rendezésében ugyanis a szigeti salakos pályákon lesz látható egy 25 ezer dollár összdíjazású női torna.

Kontra György elnök, Bajai Tenisz Klub

„Ez egy nagyon nagy megtiszteltetés úgy a tenisz klubunk, mint a város számára is. Régi álmunk vált most valóra, hogy az ITF, tehát a Nemzetközi Tenisz Szövetség égisze alatt futó női nemzetközi tenisz tornát tudjuk itt fogadni. Gyakorlatilag sikerült a mi kis környezetünket egy olyan szintre fejleszteni, hogy megüti azt a nemzetközi mércét, hogy a Magyar Tenisz Szövetség jó érzéssel tud ide tornákat szervezni.”

A torna Bajára hozatalában a honi szövetség bajai főtitkárának, Richter Attilának is nagy szerepe volt. Most vasárnap a selejtezőkkel kezdődik a mérkőzéssorozat, majd a 32-es főtábla küzdelmei következnek. A döntőket június 24.-én, szombaton rendezik, mind az egyéni, mind pedig a párosok küzdelmében. A bajai publikum olyan játékosokat láthat majd a hat nap során, akik a világelit kapujában állnak.

Kontra György elnök, Bajai Tenisz Klub

„Ez az úgynevezett Challenger tornák kategóriájába tartozik a mi kis versenyünk, amit rendezni fogunk. Itt is nagyon értékes világranglista pontokat tudnak gyűjteni a résztvevők. Jelen pillanatban a legkomolyabb helyezéssel egy hölgy rendelkezik, aki 250. a világranglistán, és így tovább. Ez tenisz tudás szempontjából ez már egy igen komoly tudást feltételez.”

A torna miatt a Magyar Tenisz Szövetség segítségével a tíz bajai pálya közül ötöt felújítottak, új borítást és vonalakat kapott valamennyi játéktér. A helyi klubnál remélik, hogy sok nézőt vonz majd az egy hét során az ingyenesen megtekinthető verseny.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: