SZAVAZÁSRA FEL

  • október 19, 2017
  • Friss Hírek
  • SZAVAZÁSRA FEL bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az idén is van bajai a Bács-Kiskun megyei Prima Díj jelöltjei között. Pethőné Kővári Andrea magyar népművészet és közművelődés kategóriában került be a kategóriagyőztesek közé. A Megyei Prima Díjátadó Gálát azzal a céllal rendezik meg 2005 óta, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek mindazok, akik a tudomány, művészet, kultúra és sport területén alkotnak maradandót.

Kóruspróbát tart éppen a III. Béla Gimnázium gyermekkarának Pethőné Kővári Andrea a Bácskai Kultúrpalotában. Az idén ő is bekerült a 10 Bács-Kiskun megyei kategóriagyőztes közé, akik elnyerhetik a rangos elismerést, a Megyei Prima Díjat. Az énektanárnő közel 40 éve van a pályán, munkásságát számos szakmai díjjal elismerték már. 10 éve egyszer már jelölték erre a díjra, de a mostani meglepetésként érte. Mint mondta megtisztelő számára, de az ezzel járó figyelmet meghagyná másnak ha lehetne.

Pethőné Kővári Andrea, énektanár, III. Béla Gimnázium

Eleinte csak egy kórust vezettem az énekórákon kívül, természetesen mindig volt kórus az iskolában. Először egy 30-40 tagú leánykar, utána a fiúk is csapódtak a lányokhoz, utána vegyeskarként is működtünk. Ahogy az évek ahogyan haladtak úgy jött meg a gyerekek éneklőkedve. Alakult egy Vadvirág Népdalkör, amit nagyon szeretünk és nagyon szép sikereket értek el a lányok, de közben külön a fiúk is kedvet kaptak az énekléshez, úgyhogy külön fiú kórust is alakítottak.”

19991-ben pedig megalakult az Ad Libítum kórus, amelynek gondolatát a városba visszatérő egyetemista és főiskolás fiatalok vetették fel, tavaly pedig már 25. jubileumukat ünnepelhették. Az elnökség szakmai stáb bevonásával dönti el, hogy a kategóriagyőztesekből melyik három életpálya, munkásság kapja a háromszor 1 millió forintos Megyei Prima Díjat a gálaesten. Itt fog kiderülni a közönségszavazás eredménye is, mely további fél millió forint jutalommal jár elnyerője számára. A szavazás már elindult, amelyben mindenki voksolhat, ezzel is segítve a döntést. Szavazni a www.primadij.hu honlapon lehet. A diákok véleménye elég egyértelmű arról kinek kellene nyernie az idén.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: