SEGÍTSÉG A RÁSZORULÓKNAK

  • november 9, 2017
  • Friss Hírek
  • SEGÍTSÉG A RÁSZORULÓKNAK bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mintegy 2 tonna burgonyát osztanak ki a Szent József Római Katolikus Plébánia Karitász Csoportjának tagjai. A szállítmány múlt héten érkezett meg Bajára a budapesti központi raktárból és több tucat háztartásba jut el. Az élelmiszert az ingyenes ruhaosztással egy napon vehették át az érintettek.

A burgonya egy Vasvári Pál utcai ideiglenes raktárban kapott helyet. A szállítmányt teherautóval hozták le Bajára, ahol önkéntesek segítettek a lepakolásban.

Fekete Szabolcs – plébános, vezető, Szent József Római Katolikus

Ezen a héten az ingyenes ruhaosztásunkkal párhuzamosan előre kiértesített rászorulóknak, akiket a nyilvántartásunkból kiválasztottunk, tudjuk kiosztani. A két tonna burgonya adomány azt jelenti, hogy 66 zsák krumpliról beszélünk, és egy zsákban 30 kilónyi krumpli található, ami azt gondolom, egy komoly mennyiség, egy néhány főből álló háztartás számára ez egy hosszabb időszaknak is akár a szükségleteit tudja fedezni.

A 66 zsák 66 háztartást jelent, közöttük nehéz helyzetben élő kisnyugdíjasokkal és nagycsaládosokkal.

A Karitász csoport önkéntesei holnap délutánig várják az érintetteket. A szervezet ezt követően tartós élelmiszereket és pénz adományokat gyűjt, amiket karácsony előtt juttat majd el a családokhoz. A téli időszakban ezenkívül, ahogy a megyei és az országos forrásaik engedik, további támogatásokat nyújtanak a rászorulóknak.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: