ÚTLEVELEKET ELŐKÉSZÍTENI

  • december 1, 2017
  • Nincs kategorizálva
  • ÚTLEVELEKET ELŐKÉSZÍTENI bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavasztól működhet a Rasztina-Bácsszentgyörgy közúti határátkelő. A szerb oldalon októberben készült el a települést a határátkelővel összekötő út, a magyar oldalon pedig a ki- és beléptető kapuk kiépítése és az aszfaltozás zajlik. A környékbeliek már régóta várják, hogy megnyíljon az átkelő.

A Kígyós csatorna túloldalán szabad szemmel is jól látszanak a rasztinai háztetők. Bácsszentgyörgyöt a szerb testvértelepülésétől mindössze pár száz méter választja el. A helyiek sokszor járnak át egymáshoz, de jelenleg ezt csak Hercegszántó felé, mintegy 50 kilométeres kerülővel tehetik meg. A jelenleg épülő határátkelőt viszont nem csak ők használnák szívesen, hiszen a garaiak testvértelepülése is a határ mentén fekszik és Zomborba is sokan lejárnak a környékről. Az 589 millió forintos zöldmezős beruházás során egy 400 négyzetméteres főépületet húztak fel, valamint fedett vizsgálati helységek állnak majd az átkelőn.

Müller József, polgármester, Bácsszentgyörgy

Magyar oldalon, tehát a bácsszentgyörgyi oldalon lesz az ellenőrzés mind a magyar, mind a szerb részről. Tehát kétszer nem kell megállni, csak itt a magyar részen és ha minden rendben van, akkor lehet nyugodtan haladni tovább. Itt van mindjárt közel a szomszéd falu Rasztina, ugyanúgy mint Bácsszentgyörgyre, bekötőút vezet oda, de úgy tudom, hogy oda is egy új utat csináltak, tehát elég közel lesz, akár biciklivel is át lehet menni, vagy gyalogosan is megközelíthető könnyedén, mert tényleg közel van.”

A magyar és a szerb állam 2013-ban állapodott meg a határátkelők fejlesztéséről. A Rasztina, hivatalos nevén Hadikfalva és Bácsszentgyörgy közúti határátkelő minden nap reggel 7-től 19 óráig üzemel majd, később viszont 24 órás áthaladást biztosítanának. Az építkezésen jelenleg a belső villanyszerelési munkák és a terület aszfaltozása zajlik. Az átkelő a tervek szerint áprilistól működhet.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: