Korszerűbb konyha « Bajai TV

Korszerűbb konyha

  • február 9, 2018
  • Egészségügy
  • Korszerűbb konyha bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Két új ételszállító járművet vásárolt a Bajai Szent Rókus Kórház pályázati támogatásból, a konyhába pedig modern edényzet került. Az intézményben összesen több mint ezer adagot főznek minden nap a bajai és a kalocsai fekvőbetegek és dolgozók számára. A megnövekedett adagszámok miatt dolgozói létszámbővítésre is szükség volt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2016-ban indította útjára azt a pályázati rendszert, amely a kórházak gazdasági működését segíti. A fekvőbeteg ellátást végző intézmények összesen 810 pályázatot nyújtottak be a fenntartóhoz, ebből 324 részesült támogatásban. A dél-alföldi térségbe több mint 2 milliárd forint került, számolt be az eddigi pályázatokról az ellátó központ főigazgató-helyettese.

Dr. Lénárt Endre, főigazgató-helyettes, Állami Egészségügyi Ellátó Központ

„Az egészségügyi ágazatvezetés úgy döntött, hogy egy részt elkülönít, amelyet pályázatos formában az intézményeknek lehetővé tesz, hogy olyan gazdasági hatékonyságot javító pályázati elemekkel projekteket adjanak be, amelyek a jövő újratermelődő adósságát csökkenthetik, ez a 65 milliárdos konszolidációs összegből 15 milliárdot tett ki.”

A bajai kórház a működés javítására 85 millió forintot nyert el, amelyből korábban a régi nyílászárókat és fűtőtesteket cserélték le. Legutóbb a konyhai eszközök fejlesztésére volt szükség, mivel nem csak a bajai osztályok dolgozóinak és fekvőbetegeinek főznek itt, hanem a kalocsai intézménybe is Bajáról szállítják az ebédet. Ezt korábban bérelt autókkal oldották meg, most viszont mintegy 45 millió forintot a konyhára és az új járművekre költhettek.

Dr. Tóth Gábor, főigazgató-főorvos, Bajai Szent Rókus Kórház

„Mi a betegeknek minden nap hétfőtől vasárnapig reggelitől vacsoráig mindent adunk, ennek a fejlesztésnek a következtében a kalocsai betegek is a meleg ételt tőlünk kapják. Ez adagszám növelést hozott magával, amire fel kellett készülnünk, ez azt jelenti, hogy konyhatechnológiailag olyan eszközöket kellett vásárolnunk, amelyek jobbak, modernebbek, ez dolgozói létszám bővítést is jelentett meg a két ételszállító beszerzését.”

Baján hatszáz betegre és 300 dolgozóra főznek minden nap a kórházban, míg Kalocsára 400-450 adagot szállítanak át. Az intézmény vezetése az épületek felújítását is folytatná, a legsürgetőbb jelenleg a diagnosztikai központ tető korszerűsítése és nyílászáró cseréje. Ehhez viszont még várják a megfelelő pályázati lehetőséget.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: