Elismerték a munkájukat

  • július 6, 2018
  • Egészségügy
  • Elismerték a munkájukat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egészségügyi dolgozókat köszöntöttek csütörtökön délután a Bajai Szent Rókus Kórházban. Az ünnepséget ezúttal is Semmelweis-napon tartották meg, tisztelegve a 200. évvel ezelőtt született Semmelweis Ignác előtt. A rendezvényen az idei évben is szakmai kitüntetéseket is átadtak.

Nem ismerték el szakmai munkásságát, a tudományos világ képviselői ellenezték kutatásait, ennek ellenére napjainkban az orvostudomány egyik legnagyobb alakjaként tartják számon Semmelweis Ignácot. A klórvizes kézmosás hatásának felismerésével több száz édesanyát mentett meg a számos áldozatot követelő halálos fertőzéstől, így fontos, hogy minden évben tisztelegjenek a szakember emléke előtt- mondta a bajai Szent Rókus Kórház főigazgatója a Semmelweis napi ünnepség megnyitóján.

Dr. Tóth Gábor – főigazgató, Bajai Szent Rókus Kórház
„Semmelweis élete ma párját ritkító és tényleg a világ egyik legnagyobb felfedezése volt az egészségügyet illetően. Az, hogy pont egy magyar ember csinálta, még fontosabbá teszi, hogy legyünk rá büszkék. Szerintem ezt illik és kell is megünnepelni, ezáltal pedig az egészségügyben dolgozóknak is van egy napjuk, ami csak az övék és ez így szép és jó és szerintem ezt még nagyon sokáig így kellene tartani.”

A magyar egészségügy életében hagyomány, hogy Semmelweis Ignác születésnapjához, július elsejéhez igazítva a kórházi dolgozók munkáját is elismerik és kitüntetésekkel hálálják meg a szakemberek áldozatot munkáját. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is többen vehették át az elismerő oklevelet.

Dr. Nagy Valéria – adjunktus, aneszteziológus, Központi Intenzív Osztály, Bajai Szent Rókus Kórház
„Nagy boldogsággal tölt el az elismerés, ezt a kórházat második otthonomnak tekintem. Rengeteg időt töltök a munkahelyemen, szeretek itt dolgozni, nagyon jó közösségben dolgozom és segítőkész emberekkel vagyok nap, mint nap körülvéve és ez most egy visszaigazolás a munkámról.”

Vidák Anikó 1983. óta dolgozik a bajai kórház falai között. Mint mondta, nem számított az elismerésre.

Vidák Anikó – általános ápoló, Bajai Szent Rókus Kórház
„Nagyon meglepődtem őszintén szólva, mert nem számítottam rá és teljesen meglepetésszerűen ért az egész dolog.”

Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea köszöntötte a megjelenteket, és Zsigó Róbert államtitkár üdvözletét is továbbította az ünnepeltek felé. Az alpolgármester kiemelte, az egészségügyi szakemberek másokért dolgoznak a mindennapokban, így megérdemlik az elismerést.

Csubákné Besesek Andrea – alpolgármester, Baja
„Addig nem is jut eszünkbe, hogy mennyit tesznek értünk, a családunkért, ismerőseinkért ezek asz emberek, amíg magunk vagy a családunk nem kerül abba a helyzetbe, hogy segítségre van szüksége. A legnehezebb helyzetekben, a legnagyobb egészségügyi problémák esetén, vagy ha a szerettünknek egészségügyi problémája van, akkor ők állnak mellettünk.”

Az ünnepségen röviden összefoglalták a jeles nap névadójának élettörténetét, így többek között felidézték a klórvizes kézmosás felfedezésének eseményét is, amelyet egy filmrészlettel is illusztráltak a szervezők. Az intézmény főigazgatója a rendezvény végén megosztotta kollégáival az örömhírt, miszerint a dolgozó a jövőben további béremelésekre számíthatnak, ezzel is elismerve munkájukat.

Print Friendly, PDF & Email

Hozzászólás lezárva.

%d blogger ezt szereti: